Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Afdicting stadslicht.
#1
Hoi,

Voor de kapjes van de stadsverlichting ben ik op zoek naar de afdichting, wat er nu nog inzit is totaal vergaan. Het gaat om de uitvoeing van 1973/1974. Iemand een suggestie?

Groet,

Mathieu.
Antwoord
#2
Is dat de plastic grille? Ik heb nog de koplampomlijsting met iets minder vergane rubbers erin bewaard van een sloper.

Of knip van een binnenband een afdichting
Volvo 940 1997  Volvo 144 1969
Antwoord
#3
Marc,

Ja, dat is zo'n plastic grille. Ben al even aan het zoeken geweest of internet en hier en daar zijn de lens zelf nog wel te vinden, maar de afdichting los ben ik nog niet tegen gekomen. Ik ga nu ook even zoeken naar zacht rubber en dan strookjes van snijden. Zelf zal ik ook mijn eigen voorraad onderdelen nog even controleren, misschien heb ik zelf ook nog bruikbare liggen. Anders heb ik wel belangstelling voor die van jou.


Groet,

Mathieu.
Antwoord
#4
Waarschijnlijk kan je ze ook zelf maken met de lampekapjes. Daar zit een geul in, die vul je met een rupsje siliconenkit en als die is 3/4 is uitgehard schroef je de kapjes er weer op.

Bedenk ik net, omdat de afdichtingen van mijn 144 stadslichtjes ook meer uit mos dan rubber bestaan.
Volvo 940 1997  Volvo 144 1969
Antwoord
#5
Ik heb net een stuk wit sponsrubber pees besteld, moest wel meteen 5 meter bestellen. Mocht het goed passen dan laat ik het weten.
Dat soort afdichtingen begint wel een probleem te worden wat betreft beschikbaarheid, net als LPG bij ons in de buurt.
Antwoord
#6
Plastics worden een probleem na 50 jaar, laatst duwde ik de halve tellerbak naar achter bij het resetten van de dagteller. De kunststof schroef achterop had t begeven.
Volvo 940 1997  Volvo 144 1969
Antwoord
#7
Ja, zulke dingen heb ik ook al meegemaakt. Er is inmiddels ook voor de Volvo's al een hele lijst te maken van bijna niet verkrijgbare onderdelen.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)