Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brandstofreiniger
#1
Straks staat mijn oude 245 weer 3 maanden stil in de winter. Ik zet hem dan weg met een volle tank benzine. Ik heb gehoord dat er dan het beste kort tevoren een brandstofreiniger toegevoegd kan worden. En dat je dan niet speciaal een premium/ vpower/ extra benzinesoort hoeft te tanken wegens die toevoeging.  Er is wat te kiezen wat dit betreft. Wie heeft goede ervaringen met een bepaalde toevoeging, en kan mij adviseren welke te gebruiken?
Antwoord
#2
De eerste herfst dat ik mijn 245 (1992) had leek deze niet lekker uit stationair te komen en af en toe te pruttelen bij koude start in vochtig weer. Ik heb toen Wynn's Injector Cleaner gebruikt, 1 flesje toevoegen per tankbeurt, had er 4 gekocht dus de opvolgende 3 tankbeurten ook steeds een flesje erbij, geen problemen meer gehad daarna.

Naar wat ik heb begrepen zijn de werkzame stoffen dezelfde als in bijvoorbeeld V-Power zitten maar in veel hogere concentratie.
Antwoord
#3
Ik zou het eerder "fuel stabilizer" willen noemen dan brandstofreiniger.
De meningen zijn verdeeld of dit spul wel nodig is voor maar drie maanden stilstaan. De commerciële kant zegt dat het nodig is na al een maand, de ervaringsdeskundigen houden het op zes maanden. Het spul vind ik eigenlijk vooral interessant voor backupgeneratoren e.d. die je graag mèt brandstof wegzet om snel ingezet te kunnen worden maar misschien maar met lange tussenpozen nodig hebt.

Injector cleaner en fuel stabilizer zijn niet met elkaar te vergelijken. De een is een reiniger (detergent), de ander een conserveermiddel (aniti-oxidant).
1992 240 Polar (245) *Nr. 2* B200F M47
Antwoord
#4
Bij de fiat van mijn pa zat nog brandstof van meer dan een jaar oud en daar liep de 245 ook prima op. Wel is waar alleen stationair en de garage uit en eind van de middag er weer in. Maar hij liep erg goed op die oude meuk.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)