Peiling: Liever naar de dealer of niet?
Deze peiling is gesloten.
Ik ga altijd met mijn 240 naar de dealer want die hebben er verstand van.
0%
0 0%
Alleen voor specifieke problemen zoals electronica kom ik wel eens bij een Volvo-dealer.Andere reparaties doe ik zelf of laat ik bij een goedkopere garage doen.
0%
0 0%
Met een 240 heb je niets te zoeken bij een dealer; de gemiddelde buurtgarage heeft meer kennis en meer interesse van oudere auto's.Bovendien scheelt het de helft in de kosten.
0%
0 0%
Ik ga naar de Volvo specialist
0%
0 0%
Totaal aantal stemmen: 0 0%
* U hebt op deze optie gestemd. [Resultaten weergeven]

Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liever naar de dealer of niet?
#21
GT Jan-Willem schreef:
Citaat:drie keer per dag komen de onderdelen binnen dus geen voorraad hebben kan niemand een probleem vinden

Ik heb toch echt de ervaring bij de Volvo dealer dat ze de onderdelen die ik nodig had moesten bestellen en dat het dan 2 weken duurde voordat ik ze kon halen. Zij bestellen 1x per week en krijgen het ook 1x per week binnen. Dit is me nu 4 van de 5x gebeurt bij Volvo in Amsterdam.

Citaat:en er lopen in elke garage wel liefhebbers/oudere monteurs die je graag helpen (veelal gratis).

Die oudere monteurs zullen er echt wel lopen ik weet dat er monteurs lopen die zelf 245 rijden. Alleen je krijgt ze niet te spreken. Je mag de werkplaats niet in en bij vragen staat er iemand aan de desk die als hij het antwoord niet weet het nog even aan een collega vraagt maar niet aan een monteur in de werkplaats.

De Volvo dealer is alleen voor onderdelen die geen haast hebben en waarvoor het onzin is om ervoor 50 km te gaan rijden.
Antwoord
#22
merkgarage is natuurlijk prima.Die hebben o.h.a. vaker met oudere autos te maken.Bij een algemene garage moet je het zoeken naar het probleem weer betalen en dat wordt dus duur.Ik heb een tijdje terug een startmotor bij de dealer laten vervangen en die rekende geloof ik ca. 20 minuten voor het werk.Dan valt het ook wel weer mee dus.Bij de Bangarage in Amstelveen echt niks gemerkt van arrogant gedrag omdat je in een oude bak rijdt, integendeel, met alle egards en een stukje volvo-praet.Ik ken iemand die er met zijn 240 vanaf nieuw al ca. 20 jaar komt en naar volle tevredenheid
45 1993,v70 awd 97
Antwoord
#23
mado schreef:merkgarage is natuurlijk prima.Die hebben o.h.a. vaker met oudere autos te maken.Bij een algemene garage moet je het zoeken naar het probleem weer betalen en dat wordt dus duur.

Volgens mij is het juist zo dat merkgarages juist NIET met oudere auto's te maken hebben.

Omdat het uurtarief zo hoog ligt en oudere auto's meestal in het bezit zijn van mindere kapitaalkrachtige mensen ,hebben buurtgarages veel meer met dat soort auto's te maken.

Mij is bij de plaatselijke Volvodealer gebleken dat ze van oudere Volvo's juist heel weinig vanaf weten en er ook weinig interesse in tonen , maar het zal ongetwijfeld per garage verschillen.

Overigens ben ik het wel met de uitspraak van mijn buurtgaragist eens dat een monteur voor wie de techniek van een Volvo 240 geheimen heeft zichzelf geen automonteur mag noemen Smile
Antwoord
#24
Tuurlijk, de techniek is vrij eenvoudig maar toch duurt het even iets langer om te kijken hoe iets zit dan bij mensen die regelmatiger aan dezelfde auto sleutelen.En die mensen zullen ook eerder bepaalde klachten herkennen.En natuurlijk hebben ze bepaalde onderdelen soms in huis , of gebruiken in elk geval originele onderdelen.Originele onderdelen zijn vaak niet zoveel duurder, maar buurtgarages gaan vaak voor imitatiespul.
45 1993,v70 awd 97
Antwoord
#25
Kom alleen bij de volvo dealer voor onderdelen en tot nu toe hebben ze altijd alles op voorraad gehad wat ik nodig had.

Van remblokken tot stabilisatiestang rubbers enz. enz. ze hebben het zo liggen.
Geen 940 LPT 1996
en geen onderdelen meer........
Antwoord
#26
Zou dat niet komen omdat er relatief veel 240'ers rondrijden bij jullie?
VOLVO 945 2.3 i&nbsp; aut. '92<br />SAAB 99 GL 2.0i '84<br />www.adopteereendog.nl<br />[Afbeelding: cooltext34912265.gif]<br />Een groot acteur kan u tot tranen bewegen. Maar dat kan een automonteur ook
Antwoord


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  940 kopen bij particulier of dealer? Kjanes 12 10.205 20 July 2012, 20:07
Laatste bericht: Cojones
  Waarom niet één forum voor alle types Volvo 140/160/240/260? MP 45 18.850 10 November 2006, 22:21
Laatste bericht: MP

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)