Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mijn eerste (Update 16-01-11)
#21
Ja, lekker is dat. Ik post op dezelfde manier als de eerste foto maar krijg het formaat niet als voorheen.
Denk ik dus: Link direct naar de site, zijn ze door Imageshack verkleind. Ik zal nog wel eens proberen de plaatjes voor het uploaden te verkleinen, want dit is ook niks.

Krabben en in de roestomzetter is de eerste actie. Er zitten plekken bij (zeker rechts voor en achter) die gaten worden. Links voor heb ik dat ook al ervaren, dat is nu, na de roestomzetter, netjes geseald met gaffatape (Ductape, maar dan de goede) zodat er geen water in blijft staan. Ik wil er geen plamuur op zetten, dus lassen (of beter nog: solderen) is dan m'n enige optie.
Frustrerend. Vorig jaar in de was gezet en NIETS te vinden op een klein plekje in de linker voordorpel, Dat meteen aangepakt en nu dit.....
Dit kan volgens mij alleen ontstaan als de onderzijde van de deur naar binnen toe doorrot. Toch zijn de afwateringsgaten mooi schoon en vrij van rommel. Enig idee hoe ik dit in de toekomst kan voorkomen?
`88 245, B230K, M47
Antwoord
#22
Was het ff zat. 3 Weken niets gedaan. Maar met het huidige weer is het zonde om niet een buitenactiviteit te doen dus maar onder de auto gekropen. Eerst Eric z'n stabilisatorstang gemonteerd. Dit liet op zich wachten. De achterste boutjes, waarmee de stang aan de draagarm wordt geschroefd braken af toen ik ze wilde verwijderen voor een schoonmaakactie van de stang. Bij de dealer besteld, en dat duurde ruim een week omdat ze uit het beroemde Volvo-museum in Zweden moesten komen. En dat kost dan ook nog eens..... €3,35 ;D Het is een soort slotbout: Een platte kop (omdat ze tussen de draagarm en het bevestigingsplaatje moeten worden geschoven) en daar direct achter een vierkant deel, dat zorgt dat ze niet meedraaien als de moer erop gaat. Montage was toen een eitje. Omdat de dempers in november zijn vervangen en ik de onderste bevestigingsbouten in het kopervet heb gezet waren die zo los. Inclusief auto op bokjes en demontage / montage wielen binnen het uur. Ik heb er al mee gereden. EÃÂn van de vervelende eigenschappen van deze auto was, als je op een lange doordraaier op de snelweg met flinke snelheid over een "scherpe" hobbel reed, de auto enorm begon te zwabberen. Dat heeft me al eens een zweetmomentje opgeleverd. Ik heb die situatie bewust opgezocht, en dat zwabberen is nagenoeg verdwenen. Dat is al erg prettig!! Nog niet geladen gereden, daar verwacht ik het meeste van. Duurt nog een week of 3.

Harde volvo Big Grin:

[img width=750 height=600]http://img41.imageshack.us/img41/561/hpim0018.jpg[/img]

Ik heb het trucje door: eerst het plaatje verkleinen naar 640 / 512,dan pas uploaden. Probleem opgelost en normaal formaatje foto.

Vorige week ook de EezyBleed binnen gekregen. Wat een sensatie!! (Bijna) alle problemen binnen een kwartier opgelost. Het gekke was, dat ik achter weinig aan de remmen heb gedaan maar dat het probleem dus links achter bleek te zitten. Nadat het systeem op druk was gezet, bleek er bij opening van de nippel geen vloeistof uit te komen. Met het spul op druk een keer het pedaal ingetrapt (Dom, maar dat komt zo) en het gevoel hebben alsof ik in pudding aan het roeren was. Een tweede keer trappen en toen voelde het normaal aan, en dat er ook vloeistof verplaatst werd. Er stroomde daarna ook vloeistof uit de nippel. De leiding even helemaal door laten lopen (idd ook lucht mee) en daarna een lekker hard pedaal. Dat dus langzaam wegzakt als je er druk op houdt.... vervelenda, HRC lekt dus. Had ik het maar niet helemaal in moeten trappen.
Vervanging / revisie HRC zetten we erbij op het lijstje voor de zomer. Ik ga me echt 2 weken bezig kunnen houden.

`88 245, B230K, M47
Antwoord
#23
Moest toch zoeken naar m'n eigen topic. Was al een flink eindje weggezakt......

Ik was van de week iets anders aan het zoeken maar kwam langs een topic over distributieriemen. Nou wist ik dat de mijne al 70k mee ging, maar had geen idee van de leeftijd. Nou is de mijne dealeronderhouden tot twee eigenaren terug dus ben ik het serviceboekje eens ingedoken. SCHRIK!! November 2000!!
Ik heb gisteren dus een nieuw setje gehaald, inclusief snaren voor de dynamo en stuurbekrachtiging en ben meteen begonnen. Zoals elke thuisklusser zonder compressor en luchttol liep ook ik aan tegen een (te) vast zittende poeliebout, maar dat was iets dat mijn vriend IMAL en een holle tafelpoot(?) vanmorgen opgelost hebben. Voor de rest alleen ervaringsgebrek, waardoor ik te laat door had dat ook de stelarm van de stuurpomp op het scharnierpunt los moest omdat hij anders niet ver genoeg teruggesteld kon worden om de snaar te verwijderen. De Volvomonteurs waren zo vriendelijk om op de poelies en het blok met witte verf merktekens aan te brengen zodat zelfs een visueel gehandicapte nog een riem kon wisselen.
Gek genoeg merk ik nu een flink verschil. Het blok hiervoor schudde iets maar nog niets waar ik me druk over kon maken. Dat is nu flink minder. Hij loopt een stuk rustiger, pakt iets vlotter op en start veel vlotter dan hij deed. Het was dus nodig. Wel loopt hij iets hoger stationair, maar dat stel ik nog wel eens terug. 't is etenstijd......

Ik heb alleen wel een vraag: Bij het omleggen van de nieuwe snaren op de dynamo heb ik de merktekens van beide snaren naast elkaar gelegd. Na even gedraaid te hebben waren ze onderling flink verlopen. Nu viel me iets op: De snaar het dichtst tegen het blok valt minder ver in de poelie als die ernaast. Verder liggen de poelies niet in lijn bovven elkaar. De poelie van de waterpomp / ventilator zou verder naar buiten moeten komen. Zie fotootje hieronder. Hoort er iets onder die poelie te liggen? Hij ligt nu strak tegen de flens van de waterpomp.

[Afbeelding: dsc0011jkk.jpg]

Ik hoor het graag.
`88 245, B230K, M47
Antwoord
#24
Zo. Even bijwerken.
Zoals in andere posts gemeld ben ik met een aantal dingetjes tegelijk bezig geweest. Er waren wat zaken die gedaan moesten worden, maar die er allemaal voor zorgden dat er remmen ontlucht moesten worden. Vorige week de stoute schoenen maar eens aangetrokken:

1- Hoofdremcilinder moest worden vervangen
2- Remklauwen voor moesten worden gereviseerd
3- De verlagingsset die ik heb overgenomen van Daniël (Black245) moest er toch ook eens onder komen.

Eerst de HRC gedaan: Slang met potje aan een ontluchtingsnippel (naar later bleek de verkeerde, anders had ik nog gereden....) en de EasyBleed zonder vloeistof op het reservoir gezet. Nippel open, systeem leeg! Andere kant hetzelfde. HRC vervangen (15 min. Is echt de moeite niet) Daarna de veerpoten losgemaakt. Ruzie met de remleidingen, maar met een omweg ze op elke veerpoot losgekregen. Bovenaan losgemaakt, stuurkogel los en de fusee onder vast laten zitten: Ik kon de draagarm ver genoeg naar beneden duwen om de bovenkant onder de spatbordrand door te halen. Veren vervangen en de zaak weer in elkaar. Achter nog wat makkelijker: Daar zit de veer alleen aan de onderkant vast. Half uurtje en beide veren vervangen. Toen ruzie met de panhardtstang. Dat ding kwam na 3 dagen weken in de IMAL uiteindelijk op de normale manier los. Nu bleek de zaak anders in elkaar te steken als dat ik dacht met mijn post in ArJen T. z'n topic: Het draadeind is geen 10 mm. stukje, maar er zit in het oog van de stang een 20 mm deel. De bout aan de chassiszijde is zo dik als de schroefdraad doet vermoeden. Het ding moest er dus andersom onder ;D

Picje chassiszijde:

[Afbeelding: DSC_0035.jpg]

En de andere kant (aszijde):

[Afbeelding: DSC_0034.jpg]

Auto terug op z'n wielen om er dan achter te komen dat de as niet in het midden staat. Auto terug op de bokjes (dacht ik): 1 kant gedaan en bij het opkrikken van de andere kant gleed de auto van de bok........ Om een onduidelijke reden had ik het wiel van de kant op de bok er nog niet afgehaald en dat remde de beweging af. Resultaat: Links stonde de bok onder een hoek van 45 graden en aan de andere kant bleef de krik hangen op de schroefdraad :-X

[Afbeelding: DSC_0033.jpg]

Iemand nog een krik over?

Met een andere krik uit een bedrijfswagen de zaak toch op de bokjes gekregen en toen eerst maar eens een paar peuken en een bak koffie om de adrenaline weg te spoelen.

Het resultaat: (groothoeklens, dus iets vertekend beeld: volgens de afstand van de dorpel voor en achter t.o.v. de straat staat'ie achter 1,5 cm hoger)

[Afbeelding: DSC_0032.jpg]

Ik probeer later deze week nog wel eens wat pics te maken van het totaalbeeld.
`88 245, B230K, M47
Antwoord
#25
met een dergelijke krik werk je ook niet onder een auto.. >Sad Inversteer 1x in een fatsoenlijke garagekrik en je hebt r je leven plezier van, langer dan wanneer je die 1200+kg's op je hoofd krijgt...
[Afbeelding: fa91957b-dbc9-4a10-af09-4e5f7ae03a2f_zpsptpfi7xq.jpg]
Antwoord
#26
Niet om iets goed te praten maar: Neem van mij aan dat als dit onder de auto staat, ik van z'n lang zal ze leven nooit welk lichaamsdeel dan ook onder de auto houd...... Ik gebruikte hem alleen maar om de 2e bok onder de auto te zetten. Probleem was ook niet de krik maar de bok aan de andere kant waarover de auto is gaan glijden. Dit ondanks de rubber onderlegschijfjes die ik er tussen leg (juist om dit te voorkomen)
Ik gok dat de natte onderkant en mijn drang om het af te krijgen (lees: niet voldoende aandacht) uiteindelijk de cirkel rond kregen.
Overigens: De garagekrik staat al een tijdje op het verlanglijstje maar de enige plek waar ik het ding kan stallen is mijn kelder. Daar wordt'ie niet beter van. Eerst huis verbouwen, (incl. nieuwe schuur) en dan investeren we weer verder Tongue
`88 245, B230K, M47
Antwoord
#27
Weer ffies bijwerken:
2 weken geleden maar eens kleppen gesteld bij Carlo (Waarvoor nogmaals mijn dank)
Na ong. 40.000 km zonder stellen was de schade: 1 klep + 0,05 en 1 klep - 0,05. Niet slecht. Alles wat ik aan klepstelplaatjes eronder uit viste, was 4 mm. Kan nog wel even door, dus. Met Carlo meteen even een compressietest gedaan. Score: 12,2 12,6 12,9 en 12,3. (B230K met Heron kop) Ga ik me voorlopig ook nog niet druk om maken. Al rijd ik teveel korte stukjes op het moment. Blok draait verder echt helemaal super. Zelfs stationair slaat'ie geen slag over.

To do:
Deuren en achterklep. Zal niet op korte termijn zijn, eerst huis verbouwen (gaat wrs in september van start) Kan niets op kleur vinden, dus extra lastig. Ben nou eenmaal geen spuiter.
Einde dorpels, grens achter-spatbordranden. Worden al lekker krokant.
Wielen. Heb onbalans en dat ligt niet alleen aan de banden. Is al eens opgelost maar toch niet goed genoeg. (En anders heb ik nog een set Hydra's liggen.....)
Rammel in achteras. Na het verlagen rammelt de as flink. Ben er nog niet uit wat. Ik vermoed het handrem-ensemble. De rubbers zijn nog niet ver genoeg weg.
Achterwiel draagarmen. Beginnen te roesten. Moet dus zorgen dat dit stopt.

Het rijdt er gelukkig niet rotter mee..... ;D
`88 245, B230K, M47
Antwoord
#28
Nog even en ik werk jaarlijks bij.....
Nog maar eens doorgelezen wat ik allemaal van plan was, en ook werkelijk heb gedaan. Valt tegen.
Vanavond na het werk de auto de loods ingereden en de uitlaat (Kwik dinges) eronder uit geslepen. Die werd echt te gaar en ik werd met de APK in november al gewaarschuwd dat hij er binnenkort wel eens vandoor zou willen. Boutjes tijdens de lunch in de IMAL gezet, gaven geen enkel probleem. In 2 uurtjes de zaak eronder uit getrokken en een nieuwe Simons eronder gehangen. Nooit eerder gedaan, viel me alles mee. Is niet perfect: bij het starten klopt'ie ergens tegen de koets en in een linker bocht hoor ik hem af en toe. Van de week maar eens kijken waar dat gebeurt. Dan zal het wel tekenen. Maar wat een verschil..!! De auto pakt lekkerder op, reageert beter op het gas en bij het stukje snelweg dat ik heb genomen, viel het op dat de auto niet meer kabaal gaat maken als het toerental oploopt. Daarnaast draait hij veel rustiger en veel van de bijgeluiden zijn uit de auto. Ik wist dat de oude uitlaat er niet lekker onder hing, maar het was blijkbaar erger dan ik dacht. Ik ben er blij mee ;D De brom in de auto is iets duidelijker geworden, maar beslist niet storend.

Ik heb van Sjors een paar maanden geleden 4 deuren en een achterklep overgenomen. Deze gaan in het voorjaar in de voorbereiding en ik hoop die daarna op kleur te kunnen laten maken. Daarmee gaat de laatste chroomrand om de ruiten ter ziele. (Achterklep) Het is niet anders..... Ook eens het aanbod aannemen van een maat om bij hem op de zaak de dorpels aan te pakken. Ik loop nu al 1,5 jaar te roepen dat ze aangepakt moeten worden maar echt schot zit er niet in. (Zo ook de verbouwing. De gemeente regelt de financiering en zoals ik eerder aangaf zou dat in september geregeld zijn. Nu hebben ze het over "begin van het jaar". Na mei wordt het halverwege het jaar, dus hoop ik dat ze het idd voor juni eens geregeld hebben)

Overigens heeft de bikkel in november zijn 5e APK achter de rug sinds dat ik hem heb, en nog steeds in 1 keer goedkeur. (Heb hiervoor Peugeot gereden, daar liep ik op leeg......)
`88 245, B230K, M47
Antwoord
#29
Weer gefeliciteerd met de nieuwe APK en als je een garagekrik weinig ruimte wilt laten innemen kun je hem ophangen. Wink
(Off topic)En niet vergeten we jammen a.s. zondag al. ;D ;D
Zwarte Amerikaanse 245 met heel veel chroom.
Antwoord
#30
Garagekrik al aan de overkant gescoord. (Office Centre) dus dat is al goed gekomen. Ophangen lijkt me minder: Het kreng is zo zwaar dat waarschijnlijk mijn schuur omvalt..... ;D
Ik ben er weer bij, zondag. Hoe, weet ik niet, heb een personeelsfeestje morgenavond. Die zijn al vaker "fout" gegaan..... :Smile
`88 245, B230K, M47
Antwoord


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  '81 Volvo 244 GL - 04 - 02 - 19 Eindelijk een update? Yezzz 27 8.514 5 February 2019, 23:51
Laatste bericht: Yezzz
  update-ielts pte toefl sat-certificate-without-exam answers WhatsApp; +237674404199 davidmartins 0 43 18 January 2019, 08:09
Laatste bericht: davidmartins
  Mijn Volvo 240 (Principessa) ruuds70 140 33.674 8 December 2018, 10:34
Laatste bericht: edwin
  Mijn witte 240 Bostel 10 1.350 26 July 2018, 08:40
Laatste bericht: Bostel
  Mijn Volvo 242 turbo Volvo 142 B23 277 92.283 9 January 2018, 18:37
Laatste bericht: koert4
  ik en mijn 244 koert4 74 20.356 2 December 2017, 15:27
Laatste bericht: jos245
  Mijn Volvo 244 GL '81 en 240 DL '83 Arjan. 330 94.061 1 November 2017, 14:40
Laatste bericht: Arjan.
  mijn prachtige 240 GL is verongelukt. Een andere of toch maar niet? Job 14 4.626 20 February 2017, 23:53
Laatste bericht: Martinus
  Rustig op zoek naar "mijn" volvo jopie95 38 7.612 30 January 2017, 21:04
Laatste bericht: jopie95
  Mijn nieuwe aanwinst!! En alweer rood! KennOne 3 1.028 24 January 2017, 10:22
Laatste bericht: dwarswind

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)