Peiling: Mag je waarschuwen voor een malafide handelaar??
Deze peiling is gesloten.
Ja! Een gewaarschuwde koper telt voor twee!
0%
0 0%
Ja! Zolang de persoon niet zwartgemaakt wordt...
0%
0 0%
Nee! Er zijn altijd twee kanten aan een verhaal.
0%
0 0%
kan me niet schelen...
0%
0 0%
Totaal aantal stemmen: 0 0%
* U hebt op deze optie gestemd. [Resultaten weergeven]

Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mag je op het forum waarschuwen voor een malafide verkoper??
#11
Ik kan me anders wel herinneren dat we nog niet zo lang geleden het zeurverhaal van een mevrouw over een kapotte turbo hebben gehad waarbij die garage door zowat iedereen tot de grond werd afgebrand.Ook toen vond ik het verhaal al erg eenzijdig.Het betrokken bedrijf kan van dergelijke verhalen wel degelijk schade ondervinden en kan zich niet verdedigen.Anderszijds vinden we het wel allemaal weer fijn om gewaarschuwd te worden tegen handelaren waarvan het klip en klaar is dat ze de boel aan het foppen zijn. In deze denk ik dat er toch wel(weer)wijs mee omgesprongen is, het is niet altijd even makkelijk, het delen van een positieve ervaring met een bepaald bedrijf zou weer kunnen lijken op reclame.
45 1993,v70 awd 97
Antwoord
#12
Ben schreef:De enkele keer dat het op Volvo-forum.nl gebeurt haal ik de naam van de betrokken handelaar weg. Plaatsnaam laat ik staan en het topic gaat op slot.
Met daaronder:

mods break
wil je meer weten, stuur een PM naar de plaatser van dit bericht.
vind ik wel een goeie!
Bedankt en de groeten! 244 GL '80/745 GL '85/144 DL '72/Amazon Combi '68
Antwoord
#13
Zolang het op een genuanceerde manier gebeurt vind ik het wel kunnen. Als er woorden als 'oplichter' e.d. worden gebruikt vind ik het terecht dat dit door de moderator wordt afgeblockt. Dus goed opgelost door Saint!
1980 GL Diesel (USA)
Antwoord
#14
mee eens!!,
maar aan de andere kant....heb zelf ook weleens een auto verkocht waar ik zelf niet meer blij van werd, heb deze niet mooier voorgespiegeld dan ze was, maar als je kennis van zaken had gehad....( was blij dat ik er vanaf was. 8) )
maar de prijs was er dan ook naar :lol: :lol: :lol:
orte Bochtenridder Smile &amp; Off Topic Master<br />Ford Dondervogel 1963 (355PK~!)<br />245 GL aut. 1984<br /><br />www.eatamsterdam.nl
Antwoord
#15
[moderator]naam gewist[/moderator] schreef:heb zelf ook weleens een auto verkocht waar ik zelf niet meer blij van werd
He [moderator]naam gewist[/moderator], wat maak je me nou? Onze enige echte [moderator]naam gewist[/moderator] maakt zich ook schuldig aan malafide praktijken! :-) :-) :-)
Bedankt en de groeten! 244 GL '80/745 GL '85/144 DL '72/Amazon Combi '68
Antwoord
#16
Erik265 schreef:Zolang het op een genuanceerde manier gebeurt

Dit vind ik ook, dus voor gestemd. Het is een vorm van consumentenkracht en ook dit zijn ervaringen die je kan uitwisselen. En als er 2 kanten aan het verhaal zijn moet de Topic -schrijver de ander maar uitnodigen om te reageren. Maar er zijn nu eenmaal mensen die een loopje nemen met de waarheid en hun belofte niet nakomen.

Ik heb in vol vertrouwen onlangs 3 goede koplampen verzonden maar koper wil ze nu toch niet. Ik wilde ze vanwege verhuizing e.d. niet terugnemen. Ik werd direct uitgemaakt voor leugeaar en oplichter..
De koper 'dreigde' dat hij dat wel op het forum zou zetten, helaas was Saint me mogelijk al voor want ik heb het niet terug kunnen vinden Sad
[img][/img]
Antwoord
#17
henqui schreef:
[moderator]naam gewist[/moderator] schreef:heb zelf ook weleens een auto verkocht waar ik zelf niet meer blij van werd
He [moderator]naam gewist[/moderator], wat maak je me nou? Onze enige echte [moderator]naam gewist[/moderator] maakt zich ook schuldig aan malafide praktijken! :-) :-) :-)

had je dan iets anders verwacht van onze swedish chef? :lol: :lol:

abbabak schreef:helaas was Saint me mogelijk al voor want ik heb het niet terug kunnen vinden Sad

Nee dat waren de andere moderatoren. Zij vonden het ook niet kunnen. En terecht.

Nog steeds is mijn mening dat zo'n (dreigend) conflict niet op een forum hoeft te worden uitgevochten. Wat heeft dat nou voor zin. In jou geval ook abbabak, kunnen jullie er beide prima uitkomen door als volwassenen te praten en een oplossing te zoeken zonder dat aan de grote klok te hangen. Iemand die dreigt om het openbaar te maken via een forum o.i.d. getuigd niet van enig fatsoen en is zelf blijkbaar niet capabel om als volwassenen iets op te lossen.

Wat ik wil zeggen; je gaat toch ook niet in de krant/op tv/op de radio je frustraties over een vervelende aankoop ventileren??!! Is volgens mij niet de bedoeling van dit forum.

hou het gewoon gezellig en behandel elkaar met respect zoals Volvorijders meestal respectvol zijn naar elkaar en anderen! ;-)
"Volvo - not everybody's car - but who wants to be everybody?"
Antwoord
#18
Ik denk niet dat je de persoon die wil waarschuwen, bijvoorbeeld in dit geval dus Janko, meteen voor onfatsoenlijk moet uitmaken (maar ik weet dat je dat natuurlijk niet zo bedoeld :roll: ), want dan doe je dus precies hetzelfde als dat je eigenlijk zegt wat men niet mag doen. Het is natuurlijk een heel erg lastige zaak, want waar ligt de grens? Ik heb hier op het forum wel vaker een discussie voorbij zien komen over een autohandelaar en dat men vind dat die en die handelaar niet te vertrouwen zijn. Tja, kan dat dan ook niet? Ik vind eigenlijk dat je die ervaringen wel moet kunnen delen, en dan is het natuurlijk gevaarlijk, omdat het maar van 1 kant wordt belicht en misschien is het maar iets wat die (bijv.) handelaar eigenlijk nooit overkomt. Maar het moet gewoon kunnen, mits degene de ander zit uit te schelden of compleet zwart zit te maken. Je moet wel gewoon je verdachtmakingen kunnen uiten, maar dan op een fatsoenlijke en gentlemans manier zoals Saintmans ook al zei!
Antwoord
#19
schopje!
"Volvo - not everybody's car - but who wants to be everybody?"
Antwoord
#20
Misschien een idee-tje voor een Happy-list......Als je een goede ervaring hebt gehad met een garage/dealer/importeur/handelaar komt hij/zij op de lijst (met leverancier/forumlid erbij) dan kun je altijd via de email of een PB contact opnemen met het desbetreffende lid. Bijkomend voordeel is dat niet genoemden door ervaringsdeskundigen niet genomineerd zijn (en dus geen of slechte ervaring opgeleverd hebben). Je doet hierdoor niemand te kort en maakt je niet schuldig aan negativisme en kwaadsprekerij.
Volvo 940 lpt Polar estate 1998 255.000km<br />Volvo 245 DL 1990 315.315+km.<br />Volvo 245 DL automaat DV-49-VF uit 1979 (verkocht in 1997)=&gt; gesloopt?!?<br />Volvo 242 DL&nbsp; ??-UV-?? uit 1978 (ingeruild voor meer ruimte)<br />Ook Honda Goldwing GL1000 uit 1978 Http://www.goldwingforum.nl
Antwoord


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Welke Volvo voor dagelijks gebruik Djeepiej 5 5.447 2 March 2014, 11:24
Laatste bericht: Lukie5704
  verlanglijstje voor je 200! Claus 72 29.618 26 October 2010, 20:48
Laatste bericht: ***t_blijft_behelpen***
  spreektaal op dit forum als we gasten hebben uit buitenland 240diesel 21 8.484 18 June 2007, 21:30
Laatste bericht: BartJu
  Toegankelijkheid forum 240diesel 8 4.075 26 March 2007, 22:04
Laatste bericht: Claus
  Waarom niet één forum voor alle types Volvo 140/160/240/260? MP 45 20.218 10 November 2006, 22:21
Laatste bericht: MP

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)