Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lambda sonde speelt vals
#1
Tijdens een wat langere rit trad het volgende euvel op; motor liep ineens stationair te snel en na enige tijd begon het lampje van de lambdasonde te branden.
Nieuwe lambdasonde gemonteerd maar het lampje brand nog steeds. Motor loopt wel weer netjes stationair.
Moet ik de computer resetten i.v.m. de foutcode(s) of is er iets anders aan de hand?

Graag jullie gewaardeerde suggesties/ hulp bij dit vervelende probleem
Antwoord
#2
(16 October 2017, 21:39)Volf schreef: Tijdens een wat langere rit trad het volgende euvel op; motor liep ineens stationair te snel en na enige tijd begon het lampje van de lambdasonde te branden.
Nieuwe lambdasonde gemonteerd maar het lampje brand nog steeds. Motor loopt wel weer netjes stationair.
Moet ik de computer resetten i.v.m. de foutcode(s) of is er iets anders aan de hand?

Graag jullie gewaardeerde suggesties/ hulp bij dit vervelende probleem

Accu er effe af, hielp bij mij ook
Antwoord
#3
Lees eerst maar even de foutcodes uit. Dat is wat handiger dan de standaardoptie van een accupool loshalen, wetende dat het euvel dan toch weer terugkomt.
Daarnaast wilt het lambdalampje niet zeggen dat je lambdasonde defect kan zijn en de oorzaak is van het snelle stationair lopen.
Volvo 245 DL, B19A, M46, 1977
Volvo 240 Polar, B230F, M47, 1992
Antwoord
#4
Inmiddels heb ik het probleem opgelost, de lambda sonde is vervangen door een nieuwe, ze blijken tussen de 100.000 en de 160.000km mee te gaan, gereset en daarna code uitgelezen.
De code gaf geen fouten meer aan en inmiddels heb ik 500 km gereden en het lampje is uit en blijft uit, behalve bij het starten natuurlijk :-)

Bedankt voor het meedenken, Gert.
Antwoord


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  lambda sonde xseto 0 332 21 January 2017, 12:05
Laatste bericht: xseto
  Bung lambda sonde Naciremus 1 521 20 December 2016, 17:41
Laatste bericht: asterix
  breedband Lambda sensor Prins 13 7.484 24 December 2015, 12:30
Laatste bericht: Dirk342
  240 1989 met lamda sonde en K6 ipv U9 katalysator. hek 5 742 15 October 2015, 17:56
Laatste bericht: Marc1970
  Lambda probleem MtchNgo 27 5.442 7 August 2015, 07:21
Laatste bericht: dens245polar
  Lamda sonde lampje brand en haperend optrekken speedrider 8 1.405 2 December 2014, 23:44
Laatste bericht: speedrider
  Lambda sonde lamp + foutcode 1-3-1 Niels240 1 918 4 April 2013, 12:53
Laatste bericht: Rob
  open lucht filter, problemen met lambda sonde - volvo 740 marco3591 3 1.704 12 July 2011, 17:55
Laatste bericht: Jerry
  breedband lambda joost 1 654 8 February 2011, 00:51
Laatste bericht: f3rdy
  lambda-waarde te hoog Rinke 8 5.252 9 June 2010, 10:28
Laatste bericht: Marc1970

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)