Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
piepend geluid
#1
hallo

Kan iemand mij vertellen waar dit geluid(zie filmpje) vandaan komt. Het is een volvo S40.

https://www.dropbox.com/s/5c5o3k4b2mmess...0.mp4?dl=0
gr Durk
Antwoord
#2
Is meer een jankend geluid, ik denk dat je lager van je dynamo het begeven heeft. Maar als je met een lange schroevendraaier het handvat tegen je oor houdt en het andere deel op de dynamo zet dan moet je het geluid goed kunnen horen. Wat ook kan is dat de waterpomp lager kapot is. Eigenlijk alles wat je ziet draaien heeft wel een lager en kunnen potientiele verdachten zijn. Vroeger kon je bij de oudere auto's wel is de riemen er 1 voor 1 van af halen en als het geluid dan stopte als je een rem eraf had gehaald wist je wat e boosdoener was. Jij hebt een multi riem dacht ik dus als je die eraf haalt draait er niks meer en heeft het dus ook geen zin.
Antwoord
#3
(5 September 2017, 21:24)RM schreef: Is meer een jankend geluid, ik denk dat je lager van je dynamo het begeven heeft. Maar als je met een lange schroevendraaier het handvat tegen je oor houdt en het andere deel op de dynamo zet dan moet je het geluid goed kunnen horen. Wat ook kan is dat de waterpomp lager kapot is. Eigenlijk alles wat je ziet draaien heeft wel een lager en kunnen potientiele verdachten zijn. Vroeger kon je bij de oudere auto's wel is de riemen er 1 voor 1 van af halen en als het geluid dan stopte als je een rem eraf had gehaald wist je wat e boosdoener was. Jij hebt een multi riem dacht ik dus als je die eraf haalt draait er niks meer en heeft het dus ook geen zin.

bedankt voor je antwoord, De lager van de waterpomp is het niet, die heb ik nagekeken. De dynamo ook niet en de multiriem heb ik er ook af gehad en dan doet hij het nog
Antwoord
#4
Spanrol of geleiderol van de distributieriem?
Volvo 244 DL B21A M46 11-1974 (project)
Volvo 244 DL B230A M46 1-1980 
Antwoord


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Fluitend snelheidsafhankelijk geluid bij versnellingbak? Scandinaviancruiser 5 2.285 21 December 2012, 13:13
Laatste bericht: Scandinaviancruiser

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)