Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Belastingdienst overgangsregeling betaling
#21
BartJu schreef:Belasting ontduiken mag inderdaad niet. Ontwijken wel. Bovenstaande is ontwijking, niet ontduiking m.i., is ook volledig legaal.
Sent from my ONE E1003 using Tapatalk

Een auto heen en weer overschrijven is handig gebruik maken van een hiaat in de wet lijkt me, dus inderdaad geen ontduiking maar ontwijking.

En als het om belasting ontwijken gaat heeft ons land nou eenmaal een naam hoog te houden.
Doordat ons land functioneert als een spin in het web van grote internationale bedrijven verliezen ontwikkelingslanden tenminste ongeveer €460 miljoen door belastingontwijking via Nederland en lopen wereldwijd overheden ongeveer €5,4 miljard aan belasting mis door het Nederlandse gedoogbeleid voor belastingontwijking.
Antwoord
#22
Yup, daarom is er ook bijna geen middenklasse meer. In plaats daarvan zijn er twee klassen bijgekomen. Helemaal onderin en helemaal bovenin de piramide.

Voor de rest is het zo slecht nog niet in ons kikkerlandje. Maar beter kan het zekerSmile
245 1993
Antwoord
#23
Nog even gebeld.
Gewoon kwestie van pech, u bent slachtoffer van aparte constructie van aan en afmelden voor de overgangsregeling, kunnen niets voor mij doen evt via ombudsman...

Overschrijven kan wel. Maar er wordt wel getoetst op familie of gezinsleden (kwam er niet heel overtuigend uit), vraag me af hoe dan. Maar als je al eerder het jaar een afwijzing hebt gehad zal dat een tweede keer niet gegeven worden.
Een ander kan in ieder geval wel mijn auto kopen en van de overgangsregeling gebruik maken.
Antwoord
#24
Dopski schreef:Zou kunnen. Maar dan kom ik rotterdam niet meer in, parkeervergunning krijg ik dan niet meer. Moet voor een bepaalde datum op je naam staan.
Belastingdienst... en bestuurders van rotterdam... jullie maken het de mensen zo moeilijk...*

Ik put nog een beetje hoop uit de reactie van henqui. Hoop dat t goed komt.


Filmpje is sowieso wel aanrader Smile.
Volgens mij kom je toch al een groot deel van rotjeknor niet meer in met de milieuzone. Autos diesels maar ook benzine tot juni 1991 niet meer welkom.😕

Verstuurd met Tapatalk
Daily drivers: Volvo 240 2.3 GL (91) & Saab 9.3 sportsedan 1.8 T 2006 /  Eerdere Volvo's :  240 DL (86) - 245 GLT Turbo (83)- 245 GLT (91) - 850 GLE (94) - Volvo 240 2.0 i Polar (93) - Volvo 244 GL D6 (81) - 240 sedan 2.3 GL (90) -940 Estate 2.3 GLE HPT Turbo (94)- Volvo V70 2.5 T exclusive- Volvo 240 2.3.Polar (92)
Antwoord
#25
Hèhè, eindelijk iets in mijn straatje.

Het indienen van een bezwaarschrift is niets anders dan een heroverweging van hetzelfde bestuursorgaan. Ze nemen het in overweging, maar als er aan de situatie niets veranderd is zullen zij tot dezelfde conclusie komen. Het is zogezegd de slager die zijn eigen vlees keurt (trias politica vinden ze op dit punt kennelijk niet zo belangrijk, montesquieu zou zich omdraaien...). Belangrijk is dat u feitelijk aantoonbare grieven aanvoert, die er in dit geval natuurlijk niet zijn. Een tip is uw te verdiepen in de abbb (algemene beginselen van behoorlijk bestuur). Zijn er niet zo veel, en wellicht vind u (via google) er een die aansluit op uw situatie. Dan nog leert de ervaring dat bestuursorganen niet bepaald geneigd zijn iets te veranderen. In beroep gaan kan wel, dit kan tevens kosteloos. Dat kan echter pas na een afgewezen bezwaarschrift.

Leg de situatie eens voor aan een (straf)rechtswinkel bij u in de buurt. Zij zijn vaak blij met dit soort zaken en nooit geschoten is altijd mis, hier betaalt u niets voor. Let wel: een strafrechtswinkel doet eigenlijk alleen strafrecht en punitief bestuursrecht (bestuurlijke boetes e.d.), maar als ze in een goede bui zijn vinden ze dit wellicht ook interessant.
Antwoord
#26
Vandaag 1 april een leuke verrassing op de deurmat.
Ik had dus de 740 direct na de aanslag voor het reguliere tarief geschorst.

Omdat ik een week of 2 geleden toch even met de auto wilde rijden heb ik hem ontschorst met de bedoeling hem per 1 mei (dan mag ik de stad niet meer in) weer te schorsen. Ik verwachtte dus een rekening voor regulier tarief maar ontving deze....
[Afbeelding: 20160401_155350_zpsscfipouv.jpg]

Hoop dat het geen 1 april grap is. Ben er wel content mee. Toch kunnen ze het wel leuker maken, begrijpelijker daarentegen...
Antwoord
#27
Et zal een foutje zijn, maar ik zou geen slapende honden wakker maken :-)
Volvo 142 '72 Gesloopt
Volvo 240DL '88 Verkocht
Volvo S70 '97 Verkocht
Volvo V70 '08 --> Daily driver
Volvo 242 Turbo Projectje --> http://volvolvo.nl/threads/9146-Mijn-Volvo-242-turbo
Volvo 940 '90 Carbagerun project -->http://volvolvo.nl/threads/14646-carbage...ditie-2014
Antwoord
#28
Inderdaad, vooral dat slapende haha
Antwoord
#29
typisch belastingdienst
Bedankt en de groeten! 244 GL '80/745 GL '85/144 DL '72/Amazon Combi '68
Antwoord
#30
Ik was laatst op kantoor bij de belastingdienst. Kwam er zo'n ambtenaar inklokken om half tien in de ochtend. Hij zei tegen een collega dat hij zich verslapen had waarop ik zijn collega hoorde zeggen: " Slaap je dan thuis ook nog???"......
Antwoord


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Wie wil mij tegen betaling een dagje helpen mijn interieur af te bouwen?! killercroc 13 3.052 5 February 2007, 23:38
Laatste bericht: killercroc

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)