Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Belastingdienst overgangsregeling betaling
#11
Het is jammer dat je er niet eerder aan dacht, om begrijpelijke redenen natuurlijk ;-)
Ik denk dat een bezwaarschrift wel kans maakt geaccepteerd te worden.
Vooral omdat je andere dagelijkse auto's hebt, er niet mee gereden hebt (aan te tonen?), vorig jaar gebruik gemaakt hebt van de regeling.
Bedankt en de groeten! 244 GL '80/745 GL '85/144 DL '72/Amazon Combi '68
Antwoord
#12
Maar wat zou er dan in het bezwaarschrift moeten komen te staan om je gelijk te krijgen? Waartegen zou je dan bezwaar kunnen maken?
Enige zou dan dus kunnen "heb de brief niet gekregen" in mijn ogen, maar als zij zeggen "hebben wij wel verstuurd" heb je juridisch al weinig grond meer. Het gaat er helaas niet om wat redelijk zou zijn, maar gewoon op basis van feiten (als ik het een en ander goed op m'n netvlies heb). Maar als dat soepeler is en daar ervaringen mee zijn, dan hoor ik dat graag.
Een briefje eraan wagen kan altijd, maar ik denk dat schorsen een goede keuze is.
Ik heb ooit bezwaar gemaakt voor een APK boete uit de administratie. Foto van het casco zonder wielen erbij, constatering dat ik voor de boete brief (maar idd wel na afloop schorsing) alweer geschorst had. Bezwaar afgewezen, boete betaald. Was nog in de tijd dat je niet online kon schorsen en niet van die mooie herinneringen kreeg.
Bekijk ook mijn website en blog www.oudevolvo.nl
Antwoord
#13
@lars, ja dat heb ik ook begrepen van die verzending. En ook al eerder aan den lijve ondervonden met een reguliere auto en betaling.
Een boete van €158 zou ik ook in dit geval zwaar bestraft vinden. Maar een jaar volledig wegenbelasting betalen is een zelf veelvoud daarvan. Dan "liever" die boete... Dus heb dat als voornaamste reden aangegeven. Plus ik heb eind december automatische incasso aangevraagd juist om dit soort ongein te voorkomen... en daarom geen erg heb gehad in het niet ontvangen van de rekening. dure grappen voor iets wat buiten mijn macht ligt en waarin ik niet nalatig ben geweest.


En wat betreft de postNL... laten we dat maar Offtopic laten... (heb er in mijn studententijd zelf gewekt)
Antwoord
#14
Ik lees dat jongens uit de e30-scene tegen de zelfde soort problemen aanlopen. Er zal toch niet iets aan de hand zijn??....
Antwoord
#15
Er is eigenlijk vanaf het begin van de invoering van die nieuwe oldtimerwet al iets aan de hand.
Die wet is dusdanig knullig in elkaar geflanst dat zelfs medewerkers van de belastingdienst zelf niet begrijpen hoe het nu eigenlijk in elkaar steekt.
Antwoord
#16
Reactie gehad op mijn bezwaarschrift.

De galbakken:
Citaat:"Een rekening wordt verzonden als een vorm van dienstverlening. Het niet of te laat ontvangen van een rekening ontslaat u dan ook niet van uw verplichting de belasting tijdig te betalen. U heeft de mogelijkheid gehad om bij de Centrale administratie te informeren waarom (nog) geen rekening werd ontvangen."

Ik wordt hier zo ongelooflijk pissig van. Zal vast volgens de regeltjes zijn, maar die regeling is toch zo krom als een hoepel.
In een brief geef ik netjes aan hoe de vork in de steel zit, en dan krijg je zon droog starre doodredenering. Geef me gewoon een boete en ik betaal die + de 122 euro... levert ze alleen maar meer op. Nu schors ik hem een jaar lang. Of anders gewoon heen en weer overschrijven, dan hebben ze 0,-

Maar ook een direct nummer van de inspecteur gekregen, kijken of die me verder kan helpen.
Maar daar wordt ik ook niet vrolijk van, dan kan ik weer niet Rotterdam in (voor de vrijstelling moet voor een bepaalde datum op naam staan).
kaksakkers.
Antwoord
#17
Dopski schreef:Of anders gewoon heen en weer overschrijven, dan hebben ze 0,-

Weet je zeker dat je na overschrijven de mogelijkheid krijgt om per direct aan de overgangsregeling mee te doen en niet pas met ingang van volgend kalenderjaar?
Volvo 240 '83 B23A - M46 - 223.000 km
Audi A3 1.8T '01 - 212.000 km
Gesloopt: Volvo 244 GL '81 B23A - M45 - 303.000 km
Antwoord
#18
Dat vertelde ze me wel ja.
Ze zei er ook bij dat dat belasting ontduiking was en niet zou mogen.
Antwoord
#19
Hoezo ontduiking? Erg flauw. Je verkoopt je auto. Krijgt er ontzettend spijt van en koopt hem snel terug. Niks illegaals aan. Geheel volgens hun regels. Pffff...
Als een huis drie keer verkocht wordt in 5 jaar wordt er drie keer overdrachtsbelasting gevangen, ook asoSmile
Gewoon doen dus. Ik ben van het solidariteitsprincipe, maar falikant tegen uitknijperij haha.
Antwoord
#20
Belasting ontduiken mag inderdaad niet. Ontwijken wel. Bovenstaande is ontwijking, niet ontduiking m.i., is ook volledig legaal.

Maar heb ooit werk begrepen dat je wel van regeling naar normaal kunt, maar niet andersom. Ben niet zeker of dat bij overschrijving werk kan. Vraag dus bij rdw na, bij voorkeur via mail (antwoord op schrift!).

Sent from my ONE E1003 using Tapatalk
Volvo 245 DL, 1976, B21A, AW71, LPG, 113.000 km | Volvo 340 GL Special, 1990, 1.4, CVT, 53.000 km | Volvo XC70 2.5T automaat, 2005, 179.000 km
Antwoord


Lijst met mogelijk verwante topics
Topic Auteur Reacties Weergaven Laatste bericht
  Wie wil mij tegen betaling een dagje helpen mijn interieur af te bouwen?! killercroc 13 3.052 5 February 2007, 23:38
Laatste bericht: killercroc

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)