Peiling: Welke verzekering heeft jouw Volvo?
Deze peiling is gesloten.
WA verzekering
50.00%
4 50.00%
WA+ verzekering
0%
0 0%
No risk polis
25.00%
2 25.00%
Oldtimerverzekering
25.00%
2 25.00%
Totaal aantal stemmen: 8 100%
* U hebt op deze optie gestemd. [Resultaten weergeven]

Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoverzekering
#1
De Autoverzekering
Een goede autoverzekering gaat niet alleen over de prijs. Het is belangrijk eerst vast te stellen wat je wel en niet wil verzekeren. Er zijn 3 belangrijke dekkingen:


WA verzekering
Dit is de wettelijk verplichte minimale dekking van een autoverzekering. Hierbij is de schade van andere weggebruikers die je als verzekerde veroorzaakt gedekt. Erg belangrijk natuurlijk, zeker bij ernstige schades zoals bijvoorbeeld met letsel. Maar ook als je in botsing komt met een erg dure auto.


WA+ verzekering
DE WA+ verzekering is een WA verzekering met extra dekking. Veelal gaat het dan om bijvoorbeeld ruitschade die wel gedekt is. Het is verstandig de voorwaarden van een WA+ verzekering goed door te nemen.


No risk polis
Deze verzekering dekt alle risico's van schade, ook aan de eigen auto. Dus mocht je zelf een ongeluk veroorzaken wordt de schade aan de eigen auto ook vergoed. Ook diefstal, brand e.d. worden meestal gedekt. Het is bij een no risk polis aan te raden de voorwaarden door te nemen. Vaak zijn er uitsluitsels of extra eisen bij schade. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen overhandigen van de sleutels bij een diefstal.


Geschikte autoverzekering
Kies je een WA verzekering, WA+ verzekering of een no risk autoverzekering? Om vast te stellen wat je wil is het handig rekening te houden met hoeveel schade je zelf zou kunnen (en willen) betalen en hoeveel je auto nog waard is. Over het algemeen is het aan te raden een dure nieuwe auto no risk te verzekeren, maar een oude auto met een erg lage dagwaarde is over het algemeen niet interessant om no risk te verzekeren. Uiteraard ligt de premie van een no risk premie veel hoger terwijl de uitkering bij een schade de dagwaarde van de auto is. De dagwaarde van een oude auto ligt relatief laag.

Advies is dan ook niet alleen naar de prijs te kijken en dus de goedkoopste autoverzekering te kiezen, maar ook rekening te houden met de dekking van de verzekering. Natuurlijk kan je dan nog steeds wel zoeken naar een goedkope autoverzekering.


Oldtimer
Overigens zijn er ook speciale verzekeringen voor oldtimers. Een oldtimerverzekering kan erg goedkoop zijn, al vanaf € 2,- per maand. Let er wel op dat je eerst je Volvo laat taxeren door een erkend taxateur. Deze zal de waarde vaststellen en dit rapporteren. Daarmee stel je veilig dat je investering niet als sneeuw voor de zon weg smelt op het moment dat je oldtimer total-loss wordt verklaard. Los van het emotionele verlies van je geliefde tank hoef je je dan minder zorgen te maken over de financiële gevolgen van een ongeluk.


Zoek je een goede autoverzekering voor je Volvo? Overtuig jezelf van een juiste dekking en kijk niet puur naar de prijs.


Bijlagen Afbeeldingen
   
Antwoord
#2
http://www.omroepbrabant.nl/?news/228208862/Vijftig+jaar+oude+oldtimer+brandt+uit+in+Loeffstraat+Waalwijk,+vuur+opzettelijk+aangestoken.aspx
[Afbeelding: fa91957b-dbc9-4a10-af09-4e5f7ae03a2f_zpsptpfi7xq.jpg]
Antwoord
#3
Link werkt niet als je geen facebook hebt. (en die mensen bestaan.....)
[Afbeelding: 84fb94b1c967617fde68e97ccaaf79fc.gif]
Antwoord
#4
Rob schreef:Link werkt niet als je geen facebook hebt. (en die mensen bestaan.....)
..opgelost..
[Afbeelding: fa91957b-dbc9-4a10-af09-4e5f7ae03a2f_zpsptpfi7xq.jpg]
Antwoord
#5
Nope, zit nog steeds een stuk face-boek in de link.

Deze doet het wel.....
[Afbeelding: 84fb94b1c967617fde68e97ccaaf79fc.gif]
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)